Bachbloesems

Bach Bloemen Remedies zijn fijnstoffelijke energieën van wilde bloemen, struiken en bomen, die in de dertiger jaren door de Engelse arts Edward Bach ontdekt werden en bij middel van een alchemistisch procédé worden aangemaakt.

Via intense observatie, studie en onderzoek stelde Dr. Bach vast dat deze bloemenenergieën de mens kunnen helpen om gemoedstoestanden of houdingen die hem op termijn van tijd zelfs ziek kunnen maken, bewust te worden en (weer) in evenwicht te brengen. We spreken in deze context van psycho-somatische klachten.
De laatste jaren hebben verschillende wetenschappelijke onderzoeken op het terrein van de psychoneuro-immunologie de bevindingen van Dr. Bach bevestigd, in de zin dat men heeft aangetoond dat zelfs onbewuste overtuigingen aantoonbare fysiologische effecten in ons eigen lichaam veroorzaken. In andere woorden (…) dat we met onze gedachten, emoties en overtuigingen ook de conditie van ons eigen lichaam creëren.
(Bruce Lipton: The biology of Belief – 2005, Spontaneous Evolution – 2009)

Bach Remedies kunnen helpen bij emoties als angst, twijfel, schuldgevoel, onverwerkt verdriet, stress, gebrek aan zelfvertrouwen, verbittering, zorgen, piekeren, ongeduld, enz. In die zin kunnen ze ook een weldadige ondersteuning bieden bij relatie- en kinderproblemen, bij het doorwerken van ziekteprocessen of moeilijke levens-omstandigheden zoals problemen op school of op het werk, echtscheiding, het verwerken van verlieservaringen. Tijdig ingezet hebben de Bach Remedies dus ook een belangrijke preventieve waarde.

De Bach Bloemen Remedies zijn totaal risicoloos en kunnen bovendien probleemloos gecombineerd worden met elke andere behandeling of medicatie.
Daarom wordt het een complementaire heelwijze genoemd en adviseer ik ze vaak na een NEI-sessie.

Ik maak graag jouw flesje op maat!

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close