Advertenties

Liefde, liefde en nog eens liefde

Het is een cliché, maar het werd me gisteren nog maar eens zeer duidelijk.

Tijdens een etentje een heftige discussie meegemaakt tussen ouders van gastheer en zijn zus: zij is veganist geworden. Vader lijkt het te aanvaarden tot er plots beetje later uitspraken komen “eet gewoon toch vlees zoals iedereen“…. Dan ging het de politieke toer op: over het ontslag van een minister wegens alcoholgebruik tijdens het rijden: “het is een afrekening” , “als je iedereen moet straffen die rijdt als hij gedronken heeft”. Ook moeder van de gastheer spuwde plots haar gal en frustratie…. “in het zuiden van het land doen ze dat toch ook, al die politici.

De heftige discussie begon uit de hand te lopen, gastvrouw kwam even tussen en de ouders lachten laconiek : “ach het is toch tof dat we hier kunnen over discussiëren he?” Ik antwoordde : “ik vind het jammer dat we over die inhoud (dronken rijden, slachtofferrol, …) nog moeten discuteren” …. Zeker als er geen luisterbereidheid is over een andere mening….

Ijzige stilte!

Die (familie)patronen he……slachtofferrol, weinig zelfliefde, vooral veel opgekropte frustratie, woede. Al die negativiteit, steeds commentaar op alles en iedereen, het is een patroon. Al lijkt dat dus meestal op het eerste zicht niet hé. Maar…niets is wat het lijkt!

Centjes zijn handig, eten moeten we allemaal, maar verwar het aub niet met LIEFDE!

Elke dag help ik mensen om zichzelf terug graag te leren zien, te aanvaarden wie ze zijn. Eens trots op jezelf, durf je het ook tonen, wat een zalig gevoel!

Ik wens het iedereen toe! Wacht niet onbewust op acceptatie door anderen, accepteer jezelf en vooral:

ZIE JEZELF GRAAG OM WIE JE BENT!

Alle begrip dat het niet steeds makkelijk is, maar je hebt steeds de keuze! Stap gerust uit het familiepatroon , het mag 😉

Zoek een techniek, een hulpverlener waar je je goed bij voelt, gun het jezelf!

ZIE ELKAAR, MAAR VOORAL JEZELF, GRAAG!

JA! ik ben hoogsensityves én ben er fier op!

Advertenties
Categories Burn out, Emoties, erkenning, Familie, Familiefeestjes, Geen categorie, NEI, Samenleving, Sensitief, slachtofferrolTags , , , , , ,

3 thoughts on “Liefde, liefde en nog eens liefde

  1. Ik had u daarstraks opgezocht via Facebook. Wan ik had daarvoor je bericht gelezen. En il wou ’t u via die weg vertellen. Maar Ik had dan zo iets van laat ik ’t toch maar via z’n website doen. En ik had bij een foto van u gelezen van vorig jaar dat u er nog maar 50 dus nu 51. Ik dacht dat u ouder was. Sorry😞.

  2. Mooi, jezelf graag zien is het begin, acceptatie van al het andere kan perfect via NEI 😉

  3. Ik heb het er ook een poos moeilijk mee gehad om terug van me zelf te houden. Enkele jaren terug een vechtscheiding gehad samen met pesterijen op m’n werk. En dan nog eens de voogdij proberen te krijgen over m’n zwaar gehandicapte dochter. Daar door ben ik echt in een zwart gat gevallen. Ik had geen burn out. Maar een depressie. Ik ben nog maar 52 maar ik heb al meer mee gemaakt dan iemand in heel z’n leven. Ik weet niet hoe oud u bent. Maar ik heb het er nu soms nog moeilijk mee met de dingen die ik mee gemaakt heb. Maar ik zie me zelf wel terug graag. Ik heb eerst de rust terug gevonden door joga te gaan doen. En dan heb ik bij me in de buurt ook Nei therapie beginnen volgen. Ik woon namelijk in Gent. (Ik ben van Antwerpen afkomstig.) Maar dat is de reden waarom ik niet bij u in therapie ben. Gewoon puur de afstand.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close