Bachbloesems

Enkele dagen geleden volgde ik een eerste basiscursus “Bachbloesems” bij De Walnoot in Brasschaat. Jef Strubbe is een echte authoriteit op vlak van Bachbloesems.

img_20190525_075419_466-2

Hij verwoordt de werking heel mooi op zijn site:

Bach Bloemen Remedies zijn fijnstoffelijke energieën van wilde bloemen, struiken en bomen, die in de dertiger jaren door de Engelse arts Edward Bach ontdekt werden en bij middel van een alchemistisch procédé worden aangemaakt.

Bach Remedies kunnen helpen bij emoties als angst, twijfel, schuldgevoel, onverwerkt verdriet, stress, gebrek aan zelfvertrouwen, verbittering, zorgen, piekeren, ongeduld, enz. In die zin kunnen ze ook een weldadige ondersteuning bieden bij relatie- en kinderproblemen, bij het doorwerken van ziekteprocessen of moeilijke levens-omstandigheden zoals problemen op school of op het werk, echtscheiding, het verwerken van verlieservaringen. Tijdig ingezet hebben de Bach Remedies dus ook een belangrijke preventieve waarde.

De Bach Bloemen Remedies zijn totaal risicoloos en kunnen bovendien probleemloos gecombineerd worden met elke andere behandeling of medicatie. 
We noemen het daarom een complementaire heelwijze.
Ze zijn te gebruiken van baby tot bejaarde, en eveneens voor dieren en planten.

Tijdens de volgende maanden ga ik me nog verder verdiepen, want ze zijn eventueel ook een perfecte aanvulling op een zware NEI -sessie.

De afgelopen maanden broedde ik op enkele nieuwe stappen. Enkele initiatieven nemen concreet vorm. De andere laat ik nog beetje sudderen. Tijdens de zomermaanden onthul ik alvast enkele nieuwtjes.;-)

Eerst 2 weken op vakantie vanaf volgende week !

IMG_0728.jpeg 

JA! Ik ben sensityves (én ben er fier op)

 

 

Categorieën Burn out, Burn-out, Geen categorie, HSP, NEI, Sensitief, Therapie, WellnessTags , , , , , , , , , , , ,

3 gedachten over “Bachbloesems

  1. Zouden die bloemen ook helpen bij volwassenen van boven de 50? Want ik zit namelijk met heel veel angststoornissen. Want m’n vrouw heeft me laten zitten. En m’n moeder is 3 maanden geleden gestorven. En daardoor heb ik nu verlatingsangst gekregen. En ook nog eens pesterijen op ’t werk. Sorry dat ik ’t vraag maar hoe oud bent u eigenlijk? Want je ziet me er ongeveer even oud uit als ik. Ik ben 53.

    Like

  2. Geniet van je vakantie!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close