Openbaar vervoer

Afgelopen week was het “week van de mobiliteit”.

Mobiliteit

Op de radio werd er beslist om elke presentator toch een ferme uitdaging te laten aangaan. Ik wist van niets omdat ik de week ervoor met vakantie was.

Maandagochtend kreeg ik telefoontje van Stefan, mijn collega die het ochtendblok presenteert, met de vraag (opdracht onder lichte dwang 😉) of ik met de tram naar het werk wou komen…

Ik had een zalige vakantie achter de rug, geen last van maandagochtendblues dus.
Heel spontaan op de vraag ingegaan.

8u: 5min.wandelen naar de halte, echt niet lang moeten wachten en daar was hij dan…de tram!

15

Voorzichtig opgestapt en al meteen een hele hoop prikkels: veel volk, lawaai, hinderlijke geurtjes, norse mensen, uitbundige jongeren. Ik weet plots wat ze allemaal hebben uitgestoken tijdens het weekend….

druk

Rustig blijven, zei ik tegen mezelf.
Ik dacht, ik ga eens het voorbeeld geven en tegen de mensen vriendelijk goeiemorgen zeggen. Toffe ervaring, ik werd als een alien bekeken lol.

aap

Ondertussen werd ik beetje misselijk van het brute rijden van de chauffeur. Na een half uurtje kwam er een plekje vrij om te gaan zitten. Oef, geen zin meer om bijven “goeiemorgen” te zeggen. Na een weekje Vlieland met allemaal fijne mensen, is de cultuurshock toch heel groot.

Vermits deze opdracht ook gefilmd werd om op social media te plaatsen, stapte Lowie, redacteur van dienst, enkele haltes voor mijn eindhalte op. Filmen maar! . “Wat een luxe” zei hij me: “bijna geen volk meer“. Had hij maar van in het begin moeten meerijden…

Hij neemt dus elke dag de tram, respect!

50 min.ben ik onderweg geweest, met de wagen in volle ochtendspits 20 min!

OK, op zich is het een fantastisch gedachtegoed: geen file, goed voor het milieu, etc…

Maar voor een hooggevoelig persoon is het niet steeds het aangewezen vervoermiddel.

Respect voor elke lotgenoot die het elke dag moet ondergaan en euh….lucky me!

JA! Ik ben hoogsensityves én ben er fier op!

Categorieën Emoties, Geen categorie, Reizen, SensitiefTags , , , , , , , , , , , , ,

3 gedachten over “Openbaar vervoer

  1. OOk dit is herkenbaar ;-). L-Yves-e groeten.

    Liked by 1 persoon

  2. Mooi initiatief van je collega. Ja, spits-trams zijn een hele uitdaging, of wanneer de scholen net uit zijn is ook niet het leukste moment om te trammen. Maar daarbuiten geniet ik er wel van, al lijk ik meestal de enige te zijn die het kan schelen of de oude mensen wel een zitplaats krijgen. Lange tijd had ik boek + koptelefoon nodig om een dagje openbaar vervoer aan te kunnen, dit is wel gebeterd.

    Wist je dat er ook een fiets-spits is? Twee ogen en oren zijn nauwelijks voldoende als je zo eens ’s morgens ’t Stad in wilt fietsen.

    Van dat soort stress word je wel goed wakker natuurlijk 🙂 Maar geef mij maar een wandeling van en naar het werk als het even kan.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close