De dokter moet het maar oplossen….

De laatste dagen heb ik nog maar eens opgemerkt hoe sommige mensen denken dat anderen altijd de schuld zijn van hun fysische en emotionele ongemakken én dat “die anderen” het dan ook maar moeten oplossen. (slachtofferrol)

Fout

Ik merk dat ik hier nog soms kwaad van word; waarschijnlijk vooral kwaad op mezelf omdat ik besef dat ik vroeger ook zo dacht 😉

Uiteraard ga je best met een fysisch ongemak eens langs een dokter om de eerste hulpen/ingrepen te laten toedienen. Maar een operationele ingreep of een pilletje is geen wondermiddel hé. Dokters/psychiaters en therapeuten ook niet ;-);

Vaak zijn lichamelijke klachten een alarmsignaal voor onbewust geblokkeerde emoties.

Migraine, spierklachten, darmklachten, hart, etc…onderschat de invloed van je emoties hierop niet. Soms moet je je idd laten opereren, tijdelijke medicatie nemen. Maar die dokters zijn geen tovenaars hé! (behalve soms bij chirurgische ingrepen 😉)

Pas je leefstijl aan, niet enkel lichamelijk, maar vnl geestelijk!

Ik hoorde recent nog een opmerking van iemand wiens vriendin “weeral” geopereerd moest worden, en of het toch niet beter  zou zijn om een andere dokter te raadplegen, een ander hospitaal te kiezen…..Alsof er geen eigen verantwoordelijkheid is!!!

verantw

Alsof van dokter of hospitaal veranderen dé oplossing is, begin al eens met zélf te veranderen! Begin te leven ipv te overleven!

Iemand in mijn praktijk werd geadviseerd om schildklier te opereren wegens te slechte waarden, gelukkig besloot ze zelf om aan haar geblokkeerde emoties te werken. Alle waarden plots ok!

uitbenen

Vermits ik geen medische achtergrond heb, wil/kan/mag ik over medische klachten geen uitspraak doen. Tuurlijk moet er in sommige omstandigheden eerst medisch ingegrepen worden. Maar onderschat de andere invloeden niet: voeding én geest!

Voeding aanpassen kan een eerste stap zijn, maar ook hier zijn er vaak onderliggende geblokkeerde emoties.

Ik blog hier even over omdat ik vroeger ook zo dacht, zoals velen zo werd opgevoed. Zonder hiervoor die anderen het kwalijk te nemen, ook zij zaten in bepaalde patronen. Maar ik heb mijn verantwoordelijkheid opgenomen en die patronen doorbroken. Heel belangrijk, zeker voor HSP’ers en die staan dan weer op de eerste rij om een …burn-out te krijgen!

Vandaar, leer inzien wie je bent, accepteer het en leef er naar, want…

JA! Er is leven na de burn-out!

 

 

Categorieën Angsten, Burn out, Burn-out, Dokters, Emoties, erkenning, Geen categorie, HSP, Kanker, NEI, Samenleving, Therapie, ZiekenhuizenTags , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close