Advertenties

Het geluid

Neen, niet dat belspelletje van Q-music!

Maar het geluid rondom ons, in het echte leven!

sstttt

Geluid dat soms zo hard binnenkomt: sirenes, geroep van mensen, kibbelende mensen, mensen die door elkaar roepen, huilende kinderen, tv, wasmachines, droogkasten, etc…..

Of mensen  die tijdens een samenzijn maar eender wat uitkramen om toch maar geen stilte te krijgen. Ik merk ook dat velen niet eens rustig thuis kunnen zitten zonder TV, radio, ze hebben angst van de stilte (of van zichzelf? ;-))

geniet

Niet iedereen heeft er last van, maar als HSP’er zal je het zeker bekend voorkomen.

Het blijft toch vreemd aanvoelen, vroeger zoveel gefeest en nu is een groep van 10 mensen soms al te veel. En neen, het ligt niet aan de leeftijd! 😉

En ja ik zet nog wel eens vaker muziek van oa Depeche Mode wat harder 😉

depeche-mode

Blij werd ik dan ook gisteren tijdens het bezoek van een dokter op de praktijk. Ze was met haar man verhuisd naar Zwitserland voor de rust. Op zijn initiatief!
Ze besefte de afgelopen dagen tijdens de familiebezoeken hier in België, hoe ontzettend lawaaierig het hier toch is. Neen, ik ben niet de enige die zich hier niet steeds meer thuis voelt …….

Tuurlijk mag er gefeest worden, uitbundig zelfs en daar horen meestal de onvermijdelijke decibels bij. Maar verwacht niet dat de anderen rekening houden met je. Moet ook niet.

Maar besef dat je zelf niet altijd mee hoeft te doen. De ene keer wel, de andere keer niet. Zonder je te verantwoorden. Kies voor jezelf!

stilte

Stilte mag!

Met de eindejaarsfeesten voor de deur, komt ook het bijhorende vuurwerk weer op de proppen. Voor velen het hoogtepunt van de avond.
Maar sta eens stil bij de mogelijke schade bij verkeerd gebruik, gehoorschade, de angst bij de dieren.

Misschien is het een idee om het afsteken van vuurwerk te beperken tot een kleine hoeveelheid, liefst nog uitgevoerd door een professioneel bedrijf.

Verwachtingen hebben, neen. Hopen? JA!

Fijne feesten iedereen en een mooi bewust 2017 op alle vlakken!

En nu nog eens heel luid: JA! Er is leven na de burn-out!

L-Yves-e groeten en tot volgend jaar!

Advertenties
Categories Geen categorie

4 thoughts on “Het geluid

  1. Geef mij maar stilte …

  2. ;-), merry x-mas lotgenootje 🙂

  3. Als kind, wanneer de fanfare voorbij kwam, kroop ik tussen de benen van mijn nonkel, zo ook wanneer de ambulance voorbij kwam… Nu, elke bestuurder van een Harley wil ik van zijn motor sleuren. Het snerpen van de tram, vreselijk! Ik zit er met mijn vingers in mijn oren terwijl de rest van de bevolking er onbewogen bijzit… Iedereen die door elkaar roept bij familiefeestjes. Het volume wordt luider met het aantal glazen alcohol… Man man man….

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close