Advertenties

HSP & Narcisme

Neen, geen wetenschappelijke uiteenzetting. Gewoon een waarschuwing.

valkuil

In mijn praktijk ontmoet ik heel vaak gelijkgestemde hooggevoelige zielen, hoe fijn is dat!

De laatste maanden valt het me meer en meer op hoe een relatie een grote valkuil is/kan zijn.

Of het nu een vriendschappelijke, familiale, liefdes of werkrelatie is, HSP’ers laten zich vaak onderuit halen door mensen met narcistische kenmerken.

narc

En elke keer hervallen ze in het zelfde patroon.

Durf NEE zeggen!
Angst om de ander te kwetsen?
Besef dat het pas écht hard is om iets te doen waar je zelf niet achter staat.

hsp

Als er nog maar één iemand zich hierin herkent, er even bewust bij stilstaat én hulp voor zichzelf zoekt, is deze korte blog van vandaag geslaagd voor me ;-).

Het ligt niet aan jou! 😉

L-Yves-e groeten

Advertenties
Categories Emoties, erkenning, Geen categorie, HSP, Narcisme, Relaties, TherapieTags , , , , , ,

5 thoughts on “HSP & Narcisme

  1. dat klopt ;-), merci voor reactie.

  2. YEP ;-), bedankt voor je reactie.

  3. Ik denk dat het klopt, Yves. De dokter verwees me na de burn-out diagnose door naar de stresstherapeute en die heeft mijn ogen echt geopend. In verband met hoogsensitiviteit en de problemen op het werk en in de relatie met mijn opgroeigezin. Alles komt samen in het narcisme.

  4. Ps ik zie dat je een link hebt met de kenmerken #Duimomhoog :))

  5. Het schijnt (wetenschappelijk onderbouwd) dat als je werkelijk geconfronteerd wordt met een Narcist (Wel een belangrijk gegeven, zie kenmerken op het internet) juist of het nu plus of min is daar niet tegenin te gaan.. Ik heb persoonlijk (wel achteraf gezien) ervaringen met narcistische mensen en het was voor mij in ieder geval waarheid als een koe. Nogmaals niet te verwarren met mensen die je doorgaans onderuit willen halen, dit wil niet zeggen dat zij altijd narcistisch zijn, onderzoek altijd..

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close