Angst!

Kanker, alleen zijn, inbrekers, vluchtelingen, falen, godsdienst, werk, media….

Langs alle kanten wordt je bang gemaakt, alsof onze samenleving er genoegen in schept.

Na een tijdje heeft het virus je volledig in je greep, vreselijk!

fear

Deze week nog in de krant gelezen: “3 op de 4 pacemakers zijn onnodig”: Een pacemaker is echt niet altijd de beste oplossing, maar het verkoopt natuurlijk gemakkelijk. Patiënten zijn bang als er iets is met hun hart, en als de industrie dan ook nog eens de verkoop stimuleert, dan moet je als arts sterk in je schoenen staan om de richtlijnen te volgen.De overgrote meerderheid van de cardiologen is goeder trouw, maar voor sommige artsen is het plaatsen van een pacemaker een soort langetermijninvestering: patiënten moeten twee keer per jaar op controle komen, en na vijf tot acht jaar moet het toestel worden vervangen. (bron: gva 21/09/16)

En dergelijke verhalen krijg ik vaak te horen in mijn praktijk, vnl dan mbt stress en onverklaarbare lichamelijke klachten: neem maar een pilletje! Ik wil dit zeker niet veralgemenen , vaak is het idd wel nodig. Zoals steeds is het vaak een én/én verhaal.

Jammer dat men de mensen zo bang maakt.
MAAR……het is niet omdat “men” je tracht bang te maken, dat je het ook hoeft te zijn! Daar kies je nog steeds zelf voor!

Laat je niet bang maken, ga in je eigen kracht staan en zoek eens uit waarom je zo bang bent van bepaalde omstandigheden, denkbeelden, ….Vaak ligt de oorzaak ergens compleet anders.

angst

Zelf ben ik enkele jaren geleden het slachtoffer geweest van een homehacking, vreselijke ervaring. Ondertussen stevig aan mezelf gewerkt op alle vlakken.
Ik zeg niet dat het me nooit meer gaat overkomen, een angstaanval, maar toch heb ik deze week het verschil mogen voelen:

In het midden van de nacht plots wakker geschoten door lawaai op het dak. (We wonen op de bovenste verdieping van een appartementsgebouw).  Ik spring uit bed , vanuit living zie ik allerlei lichtbundels op ons terras schijnen, ook door de lichtkoepel van de badkamer en hoor plots van beneden enkele politieagenten roepen naar de buren die ondertussen ook aan het raam stonden. “inbrekers op het dak, hebben jullie iets gezien of gehoord?”. 

Ik kan je verzekeren dat dit een schok is. Meteen moest ik terug aan enkele jaren geleden denken en had SCHRIK 😉 dat ik opnieuw ANGSTIG zou zijn de komende weken.

Hoe fijn om te ervaren dat er helemaal geen angst meer is, ik begrijp het niet (niet belangrijk), maar voel het wel. Wat een opluchting!

unknown

Angst is een van de pijnlijke emotionele blokkades van deze generatie, maar je kan er aan werken, als je WIL!

En euh, goede tip: heb je vaak angsten, dit beïnvloedt je nieren, veel water drinken 😉
(en werk aan jezelf 😉

JA! Er is leven na de burn-out!

 

 

Categorieën Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close