Advertenties

Arme ik….

Je kent ze wel: de mensen waarmee het steeds “slecht” gaat , “niet goed“, “bwa, heb me al beter gevoeld“, “gaat wel“,”vreselijk” “mijn ogen he“, “mijn benen he“……….

Slecht

Natuurlijk getuigt het van moed om eerlijk te antwoorden, maar als HSP-er voel je meteen wanneer het écht eens iets minder gaat met mensen dan gewoonlijk. Dat het tijdelijk is, dat ze “zoekende” zijn, en die zou ik dan zo graag helpen he!

Maar ondertussen tracht ik te aanvaarden dat ik niet iedereen kan helpen 😉

iedereen helpen

Ik heb het over de  “eeuwige slachtoffers”, waarmee het altijd schijnbaar slecht gaat, ook op vakantie, tijdens feestjes, als ze maar kunnen klagen, steeds negatieve opmerkingen over anderen, vermoeiend!

Vaak zijn het dan ook nog de mensen die echt diep zitten, echt pech hebben, zwaar ziek zijn, die vol levenskracht en o zo positief in het leven staan!
Straf! Respect!

Uiteraard heeft iedereen eens mindere dagen; de een al wat meer dan de ander, maar je ziet na een tijd wel “een patroon” bij sommigen: “de slachtoffers”, al beseffen ze dit zelf niet steeds. Het is echt in hun systeem gekropen.

Niet evident om die mensen subtiel wijs te maken op het feit dat je steeds een keuze hebt om je leven om te gooien.
Bekijk het glas eens half vol, ipv half leeg!
Tracht eens het positieve van sommigen te zien.
Dit vraagt bewustwording en oefening, maar het kan.  Je hebt steeds de keuze.

Ik ga je eens een opdracht geven: merk elke dag eens minstens 1 iets positief op!
Deugd dat dat doet!

smile

Ik geef eerlijk toe dat ik in mijn vorig leven ook vaak wel eens negatief was , ook bij mij was dat soms een “patroon“. Maar ik heb er aan gewerkt, me getransformeerd…

Blij dat ik daar toch (redelijk) vanaf ben.

Transformatie

Ik blog hier even over, niet om mensen terecht te wijzen of om te oordelen, maar om eerlijk toe te geven dat ik zelf nog steeds niet goed weet hoe met zulke mensen om te gaan in privé-sfeer.
Binnen de 5 minuten haalt het me compleet naar beneden. Het lukt me niet om me af te schermen. Nochtans sta ik als HSP-er de laatste tijd wel erg sterk in mijn schoenen 😉

Vermijden is voorlopig de enige oplossing, voor mezelf kiezen. Klinkt misschien egoïstisch, maar voelt zeker zo niet aan, vreemd. En toch knaagt het af en toe.

Herkenbaar voor je?

Gelukkig heb ik dat gevoel niet bij mijn “bezoekers” in de NEI-praktijk.
Nochtans zitten ze vaak met zeer ernstige emotionele blokkades, maar ze zijn niet zo negatief,  zitten niet in die “slachtoffer-rol”.

Op het moment dat ik dit schrijf, besef ik dat dit eigenlijk logisch is: mijn “bezoekers” zetten een stap, een stap naar hulp, “slachtoffers” doen dat liever niet.

Nog eens:  dit is geen oordeel, het mag , het is hun keuze, maar niet te dicht bij mij aub. 😉

Er zijn steeds dingen die gevoelig blijven na een burn-out, maar wees gerust, volmondig:

JA! Er is leven na de burn-out!

L-Yves-e groeten.

 

 

 

 

Advertenties
Categories Burn out, Emoties, Geen categorie, NEI, TherapieTags , , , , , , ,

3 thoughts on “Arme ik….

  1. Mooie (en nuttige) reactie ;-), thx!

  2. Moeilijk en ook heel herkenbaar, ik maak dit vaak mee op mijn werk.. soms probeer ik met deze mensen te praten maar snel besef ik eigenlijk dan ook weer dat het totaal geen zin heeft en het inderdaad alleen mij energie kost… wat ik doe is elke keer beseffen dat het hun weg is en wij niets hier aan kunnen veranderen. Bij collega’s gaat dat natuurlijk makkelijker omdat je daar geen emotionele band mee hebt, ik kan mij voorstellen dat dit in de privé sfeer anders ligt.. maar toch, zorg dat je letterlijk en figurlijk verbonden bent.. scherm je af.. wat kan helpen is een muur vol met spiegels om je heen visualiseren en zo af en toen een tijgerijzer (deze weerspiegelt en geeft dat terug wat van hen is ) in je zak mee dragen en sowieso een tijgeroog.. Wat ik ook vaak zeg in mijzelf als ik weer de drk voel is ” alles wat van de ander is geef ik met liefde terug” je zal zien dat het rustiger wordt, wordt dat het niet dan zal je naar je eigen weerstanden mogen bekijken :))) succes!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close