Advertenties

Synchroniciteit (what a day!)

Synchroni

Wat een vreemde dag was het (en het is nog maar 16.30u ;-))

Even de agenda schetsen hoe hij er vanochtend om 8u uitzag: meeting op radio en in de loop van de dag 2 NEI patienten:

rustig

Vrij rustig dus…

Meeting is vlot verlopen, op tijd terug thuis voor afspraak met B.voor NEI: verdorie, verkeerde bos sleutels meegenomen, kan dus niet binnen!

Dorie

B.snel verwittigd dat ik een half uurtje later zou zijn, ondertussen kan ik snel Tania’s sleutels gaan ophalen op haar werk. B.is eigenlijk ook een vriend en we hadden afgesproken om de na NEI-sessie even te gaan lunchen. B.belde me meteen terug en vroeg of de sessie niet kon verzet worden en we gewoon samen konden gaan lunchen. Mij goed.;-)

We spraken bij mij thuis af om samen naar A’pen te rijden en de sleutels op te halen.
Zo zag hij ook eens die mooie winkel waar Tania werkt (Amandine).:-)

Eens geparkeerd, rustig wandelend, passeerde ik voorbij de boekenwinkel waar ik voor hem eens een mooi boek had gekocht. Wou hem de mooie winkel wel eens laten zien (‘t Stad leest). Ik keek naar de boeken van een van mijn favoriete schrijvers (Murakami) die ik ooit leerde kennen door een ex-partner, een relatie die niet fijn eindigde…

Ik draai me om en wie passeert snel voorbij mij:…zij!
Na 5 jaar kom ik haar voor een eerste keer tegen!

Ze doet alsof ze me niet ziet, maar merk duidelijk haar kwade blik op.
Ik schrik zo hard dat ik even van mijn melk ben, en vraag aan B. om door te gaan.
Stom eigenlijk, had gewoon in mijn kracht moeten staan en haar dag gaan zeggen.

Eens bij Tania aangekomen, zei ze me: amai , jij ziet er “wit” uit lol.
Vertelde haar meteen wat me overkomen was.
Fijne reactie had ze: “je hebt toch zelf dag gezegd!?” ;-);
neen dus, te hard geschrokken….Stom van me!

Nu dit is niet het enige wat zo “toevallig” leek: eergisteren heb ik de aflevering van “Radio GaGa” bekeken, gefilmd in het psychiatrisch centrum Bethanië.
Tijdens die aflevering werd ik ongelofelijk aangetrokken door het verhaal van een meisje dat te maken had met psychoses. Vanochtend kreeg ik telefoon: een bezorgde moeder die een afspraak wou maken voor haar dochter: ze wil haar van de joints en….psychoses afhelpen. Kort uitgelegd wat NEI doet, maar vooral dat dochter zelf een afspraak moet maken. Straf. (Wat een toeval dacht ik toen even, niet wetende wat me de rest van de dag nog zou overkomen)

De lunch dan:

Camino

B.is ook nogal thuis in de alternatieve en spirituele wereld. Hij heeft nogal fijne ervaringen met het “Enneagram” en begon er nog eens gepassioneerd over te vertellen, en begon zelfs inzicht te geven in mijn eigen relatie met Tania.
Thx B.!

Plots ging het even over de taalpatronen van Milton Erickson. Ik krijg een sms, verontschuldig me even, neem telefoon en zie ook dat ik een mail ontving voor een info-avond over….Milton Erickson! Weird!

3 x op een dag, kan geen toeval zijn! Welkom in mijn nieuwe wereld.

Unknown

JA! ER IS LEVEN NA DE BURN-OUT!

Advertenties
Categories Burn out, NEI, TherapieTags , , , ,

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close