Advertenties

Zoef Zoef

Unknown

De tijd vliegt voorbij….. Maar ook de mensen, de auto’s, de fietsers, allen vliegen ze voorbij!

Probeer het toch eens wat rustiger aan te doen, lieve medemens!

Ik kan terug veel aan, maar geen agressieve snelheidsduivels, gehaaste mensen , al dan niet op de fiets. Ik wil het ook niet meer aankunnen!  En neen, het hoeft ook niet tegen een slakkengang. Maar gewoon beetje rustiger zou al fijn zijn.

Vreselijk hoe chauffeurs zich soms gedragen, hoe fietsers en voetgangers rode lichten negeren. Lach eens tegen iemand op tram of op straat, ze verklaren je gek! Is dat de samenleving die we willen?

Het valt me echt op dat als je wat bewuster in het leven staat, je veel meer opmerkt. Wat een hectische maatschappij om ons heen. Ik sta echt heel vroeg op, en geniet met volle teugen van werken én ontspanning. Ik heb het geluk om nu met zicht op een park te wonen, ondertussen zie ik de bladeren al van kleur veranderen, nooit in mijn leven bij stilgestaan! Hoe zalig!

Vogeltjes die fluiten bij het ontwaken en er even naar kunnen luisteren.  Het is eens iets anders dan opstaan, douchen, snel wat ontbijtkoeken en red bull meegraaien voor in de auto.

Ja, ja, ik beken: dat was vroeger mijn ontbijt: ontbijtkoeken, red bull en liefst nog een sigaar er achter. En dat allemaal in de auto…in de file…en maar (handsfree) bellen, want overdag té druk bezig….’s avonds idemdito!

Tegenwoordig ontbijt ik iets gezonder: yoghurt met zonnebloempitten, lijnzaad, etc…..Heel af en toe ook nog wel eens iets anders hoor ;-).

Ben ik nu een saaie mus geworden? Helemaal niet, ik leef en werk soms weer terug té snel zegt Tania. Tja de aard van het beestje zeker. Dat ik terug veel werk; zien, lezen én horen de mensen. Maar wees gerust, ik las veel rustpauzes in!

Heerlijk om alles in elkaar te laten vloeien. Een onverwachtse lunch, plots tijd hebben (neen, maken!) voor een vriend, heerlijk!

Zalig om ook veel van thuis uit te kunnen werken, geen files meer….Daar geraak ik écht niet meer gewoon aan, zelfs niet met de nodige ademhalingsoefeningen achter het stuur ;-).  Elke ochtend hoor of lees ik de files , wat blij dat ik daar vanaf ben!

Ik kan het je enkel aanraden, je leven terug in eigen handen nemen, doen wat je graag doet, maar vooral bewust!

Tracht echt een aantal ergernissen los te laten, hoe moeilijk het soms ook is. Je hebt het vaak toch niet in eigen handen.

Ik verdien een pak minder, maar mijn levenskwaliteit is er echt wel op vooruitgegaan!

Maar helaas, zoals bij velen, eerst moest er iets ernstigs gebeuren…Na 2 jaar kan ik echt zeggen:

JA! er is leven na de burn-out!

Fijn weekend iedereen!

L-Yves-e groeten.

Advertenties
Categories Burn out, SamenlevingTags , , ,

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close