Advertenties

De Feestdagen………

Kerst2

Geef maar toe dat de titel je aantrok 😉

We hebben allemaal wel iets of niets met die feestdagen!

Toch even context schetsen: ik had naast mijn weekendwerk, ook weekdagen als extra radio-opdracht gekregen, dus een eerste keer echt lang terug aan het werk (9 dagen, op uitzondering van kerstdag) én voor mij was het het 2de jaar op rij met mijn burn-out.

Gelukkig voel ik me nu al stukken beter en was ik benieuwd hoe het dit jaar ging zijn…..

Zou het terug zoals vroeger zijn?

Bij mij wil dit zeggen: kerstavond met familie: lekker eten en pakjes in het bijzijn van 8 volwassen en 3 little monsters….en oudejaarsavond al jaren met dezelfde hoop vrienden, ook weer lekker eten en drinken en vooral veel ambiance!

Kerstavond was bij mijn broer: ze hadden echt hun ongelofelijke best gedaan in alle opzichten: lekker eten, drinken, gezellig, noem maar op….maar…..die drukte, iedereen roept door elkaar, kids amuseren zich,…HELP, ik dacht dat ik toch al veel verder stond…NOT! Af en toe trok ik me terug in de keuken om wat rust op te zoeken…mijn schoonzus begreep me gelukkig, ik hoop de anderen ook.

Oudejaarsavond: al jaren een succesnummer, ik had er echt zin in, zelfs verkleed 😉

Iedereen was zeer enthousiast, nieuwsgierig hoe het nu met me was, veel complimenten over het radioprogramma en de reeds afgelegde weg, echt heel veel positiefs dus!

En toch: ook hier weer heen en weergeroep (logisch), ik voelde het energiepeil dalen.  Tania had ook zware werkdagen achter de rug en kreeg het ook lastig…om 00.30u was de pijp uit, naar huis dan maar…..zonder dessert…; een van de gewoontes is ook om de dag nadien alles mee te gaan opruimen, daar heb ik de culinaire schade wel ingehaald 😉

Vreemd, vroeger was ik ook niet steeds een tafelspringer, maar toch veel uitbundiger!

Het vraagstuk waar ik nu mee worstel: komt het door de burn-out of is dit nu voortaan voor de rest van mijn leven? Eens je je hoge sensitiviteit hebt aanvaard, wordt die ook veel uitgesprokener…

Voortaan maar best etentjes in kleine groep? Wil die vrienden echt nog wel blijven zien!

Wat met de familiefeestjes?

Langs vaders kant nog een intiem dinertje in het vooruitzicht, vermoed dat dat wel zal lukken en een eventuele housewarmingparty zal ik maar best opdelen in verschillende delen zeker?

Denk nu niet dat dit me naar beneden haalt hoor, ik stel het gewoon vast, tracht hetgeen anderen hiervan denken, los te laten én leer er mee omgaan!

Tot een volgende dan maar weer en oh ja, BESTE WENSEN!

LYvese groeten!

Advertenties
Categories Geen categorieTags , , ,

4 thoughts on “De Feestdagen………

 1. Mooi, herkenbaar, ik probeer het toe te passen ;-), thx!

 2. 1 goede raad. Je kan je enkel amuseren als je de kans krijgt om je regelmatig kunnen terug te trekken. Enkel de gedachte daaraan helpt. Bij is dit al jaren zo. Als ik teveel plan werkt dit op mijn humeur, goedvoelen en concentratievermogen. Doe ik dit wel, dan kan ik de wereld aan. Terugtrekken is voor mij denken, voor anderen kom ik dan apatisch over, communiceer ik niet veel, zelfs luisteren is dan moeilijk…. Veel liefs

 3. Beste wensen, Patricia! succes!

 4. Patricia Huygelen 6 januari 2015 — 11:02

  Ook voor jou de beste wensen 😉 en voor Tanja uiteraard.
  Heel herkenbaar. Ik had er eigenlijk helemaal geen zin in. Lekker kokkerellen was het leukste 😀
  Inderdaad die drukte is er voor mij nog teveel aan en voor mij de verwachting van anderen dat je in feest stemming MOET zijn.
  Ik neem voorlopig het nieuwe jaar zoals het zich aanbiedt.
  Deze week voor het eerst naar adviserend geneesheer. Ben benieuwd, iemand ervaring?
  Tot de volgende 😉
  Patricia

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close