Alternatieve en spirituele paden….

merlijn16

Ik krijg regelmatig vragen over wat ik nu allemaal zo als “extra” doe om alles aan te kunnen.

Mensen zijn wel geïnteresseerd, maar vinden het soms nogal “zweverig”, het zij zo…..
Mij helpt het en ik heb geleerd dat dat momenteel belangrijk is 🙂
En wees gerust, ik heb geen ambitie om in een gewaad een berg op te klimmen en er te blijven;  ik leef in het hier en nu, maar tracht enkel veel bewuster te leven!

En voorlopig is dit zalig!

Ik wil hier graag kort getuigen over enkele alternatieve en spirituele paden die ik bewandeld heb of nog steeds volg…..

Allereerst volg ik elke week (of tracht dat alleszins) Chi -Kung, omg wat is dat? 🙂

Inderdaad niet zo makkelijk om hier even in 1,2,3 uit te leggen; het maakt deel uit van het TAO-isme, volgt de 5 elementen-leer: water, vuur, hout, metaal en aarde en zoveel meer. Het onderdeel waar ik alleszins veel energie uithaal is Chi-Kung, en ook daarin zijn er nogal wat graduaties in, voorlopig nogal teveel voor me, ik vertrouw gewoon mijn instructrice Sabine, misschien best even zelf opzoeken: http://www.universalhealingtaoantwerpen.com of nog beter, kom eens mee doen!

Tijdens de afgelopen zomermaanden ben ik een week gaan schilderen, nog nooit een verfborstel vastgehad (neen, ook niet thuis…). Dit is dan ook geen reeks om “technisch mooi” te schilderen, maar puur uit buikgevoel schilderen  (nogal wat buik, dus dat moet lukken lol)

De techniek heet “Vedic-Art“, werd ontwikkeld in Zweden en wordt in België gegeven door Maryse Alen, een ontzettend inspirerende dame!

Ze werd geboren met een hartafwijking en kreeg daardoor enkele bijna-doodservaringen. Tijdens deze ervaring reisde ze door een licht – en kleurenwereld waarin een gevoel van vrijheid en intensiteit haar volledig overspoelde; Na de operatie verdwenen deze ervaringen, maar kwam de vraag in haar op: “kan ik hier en nu leven met dezelfde vrijheid en intensiteit?” Zij vond het antwoord opnieuw door de kleuren die inhaar werk verschenen. (deze tekst werd integraal overgenomen uit haar boek dat gisteren werd voorgesteld: “Kleuren naar vrijheid” (creativiteit als levensbron); maar ik denk dat dit wel even mocht hé Maryse? ;-))

IMG_20141215_101810

Gedurende 5 dagen volg je een 17 stappen plan, wat er dan aan emoties en inzicht loskomt, man man man!
Een belofte tussen de cursisten en Maryse is om hier zeker niet in detail op in te gaan, als je ooit deelneemt, begrijp je waarom, HEFTIG, DOEN! Alle info op: http://www.vedic-art.be

Ik kwam Vedic-Art op mijn pad tegen door Karlien, een dame waar ik al een 7tal jaren naar toe ga om me te laten NEI-en, wat is dat weeral hoor ik je zeggen? 😉

NEI staat voor neuro emotionele integratie en is gebaseerd op de veronderstelling dat psychologische problemen en lichamelijke klachten meestal voortkomen uit onverwerkte emoties die zich als virussen in het onbewuste en in onze cellen of organen hebben genesteld. ‘Vaktechnisch’ worden deze emotionele virussen Psycho Energetisch Geheugen (PEG) genoemd. Veel mensen streven naar een glanzende carrière, een fantastisch huwelijk en een optimale gezondheid, maar daar komt weinig van terecht omdat hun onbewuste de hakken in de grond zet en hun doelstellingen saboteert. Zo is het mogelijk dat iemand zegt dat hij veel geld wil verdienen terwijl zijn onbewuste van mening is dat dit ten koste van zijn huwelijk zal gaan. Hij is dan niet congruent met wat hij zegt te willen. Congruentie betekent dat we ons helemaal inzetten voor het doel dat we willen bereiken, waarbij het bewuste en het onbewuste harmonisch samenwerken.

Het is een techniek die me al die tijd al enorm inzicht in mezelf heeft gegeven en ook effectief heeft verlost van onbewust emotionele blokkages. In het begin doe je dat op regelmatige basis, na een tijdje ga je gewoon nog eens op “onderhoud”, net zoals met je wagen ;-), of bij hoogdringendheid even snelle afspraak maken…

Momenteel volg ik een cursus NEI, wat een openbaring!

Iets wat voor mij ook in het verlengde ligt van het NEI-en is cranio-sacrale massage. Of je nu rust of energie wil, vraag én ontvang! Ook hier zelfde werkwijze, in het begin regelmatig, nadien onderhoudsbeurt. Ik heb het geluk gehad om de beste cranio-sacrale masseuse op mijn pad tegen te komen: Annick uit Zandhoven, you’re the best! Tot snel!

Ook stemmenwerk heeft me kort, maar krachtig geholpen. Inneke volgde een intensieve stemwerkopleiding bij Jean-René Toussaint en heeft me op korte tijd enorm geholpen. Momenteel ben ik hier even mee gestopt, maar ik sluit niet uit dat ik binnen enkele weken/maanden weer eens een afspraak maak. Doe Inneke de groeten: http://www.innekegeerts.be

Mocht je op zoek gaan naar alternatieve hulp, moet je echt beetje zoeken en vooral voelen wat je goed ligt of wat je op dat ogenblik nodig hebt. Shop wat rond, maar niet te veel! 

Tania laat vaak een 4D body massage doen bij Sabine van http://www.universalhealingtaoantwerpen.com, ook al gedaan, super!

Op mijn lijstje “to do” : http://www.balanns.be en https://embodiethegoddess.wordpress.com/workshops/nah-voor-mannen-en-vrouwen, maar zoals ik zei, niet teveel in één keer!

Nogmaals, dit is hetgeen mij helpt, zoek uit voor jezelf wat goed aanvoelt, maar doe het!

Tot de volgende!

Categorieën Geen categorieTags , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close