Advertenties

LOSLATEN (& nieuwe vrienden……)

Loslaten....

Yep, ik had beloofd om hier wat over te schrijven….

Niet evident om op oudere leeftijd (47, en wat is oud hé!? ;-)) nieuwe vrienden bij te maken.  En toch…

Ik vermoed dat de burn-out hier toch iets mee te maken heeft: ik ondervind dat het soms zeer lastig is om met sommige mensen nog gewoon over koetjes en kalfjes te praten. Begrijp me niet verkeerd, ik ben helemaal geen saaie mens geworden die enkel ernstige gesprekken wil voeren, maar de “klik” bij sommigen is er vaak niet meer. Kennissen die niet meer op zelfde golflengte zitten, hoe goed ook bedoeld….moeilijk!

Lastig om exact te omschrijven, gewoon “feeling”. Ook hier komt het magische woord weer naar boven: “LOSLATEN“. Zeer moeilijk!  Ik ben zeer trouw, vind vriendschap enorm belangrijk en tracht(te) er steeds te zijn voor iedereen. Net dat laatste gaat dus niet meer! Gewoon op mijn gevoel afgaan en echt minder contact hebben met “oppervlakkigere” mensen. Ik wil helemaal geen waarde oordeel vellen, maar weet niet goed hoe het anders te omschrijven voor mezelf.  Het gaat hier over een puur gevoelsmatig iets, ik tracht afscheid te nemen van sommigen die niet op zelfde golflengte zitten, het nog maar enkel over centen, veroveringen, etc…kunnen hebben. Ik mis inhoud, diepgang; wie ben ik om dat zo arrogant te benoemen. Laat het ons misschien gewoon houden op andere levensinteresses, niet meer op dezelfde golflengte zitten….Feeling! 

Hoe moeilijk het ook is, het loslaten zorgt wel voor een verademing, het schept ruimte, geeft me ook écht ademruimte.

En plots, …plots merk je dat er zich nieuwe vriendschappen aandienen. Straf, dit had ik echt niet verwacht. Maar blijkbaar gebeurt dat wel vaker.

Ex-klanten die plots mijn privé-leven binnenwandelen, nieuwe onverwachtse ontmoetingen, mensen die ik plots op een andere manier leer kennen, fantastisch!

Me happy!

Peter, Annick, Kurt, Tinneke, Bob, Inge, Hans, Pieter, Tine, Martine, Olivia, Lieve, Caja, Greet, Vincent,Catherine, Bart, Nancy, Ann en vergeef me diegenen die ik even vergeet….welkom!!!

Hopelijk gaan we samen nog veel fijne momenten hebben!

Genieten van kleine, eenvoudige dingen, zo belangrijk!

Ik had het nu kort over nieuwe mensen, kennissen, vrienden die in mijn nieuwe leven opduiken, dit alles door anderen los te laten.  Maar loslaten gaat veel verder dan enkel maar mensen loslaten, het gaat over anders denken, leren loslaten wat anderen over je denken (lastige!), wat er zogezegd van je verwacht wordt, enz….

Tot de volgende!

Yves

Advertenties
Categories Geen categorieTags , ,

8 thoughts on “LOSLATEN (& nieuwe vrienden……)

 1. Dank je wel Serge, ik tracht gewoon sommige lotgenoten te helpen op deze wijze 😉

 2. Beste Yves, ik heel veel respect voor jou!

 3. Ook herkenbaar, had ik ook in het begin. Nu lukt het me al veel beter. Dus ja, het komt goed, succes Martine! 😉

 4. Hoi, denk niet dat je leeftijd er veel mee te maken heeft. Ik ervaar hetzelfde nu, 36 jaar. Ik zou het bij mij omschrijven als “mijn leven in beweging”. Een boeiende tocht van `ont`moeten. En ja, loslaten hoort er ook bij. Simpelweg omdat ik de energie niet meer heb voor oppervlakkige contacten. Bovendien heb ik er last me om onbegrip jegens mijn burn-out toe te laten. …

 5. Alle begin is moeilijk Patricia; ik herken het zeker als ik hier blog en zo dus mijn hele film terug te zien krijg….maar met de juiste instelling en begeleiding lukt het! Succes!

 6. Stef, fijne reactie, ik begrijp wat je bedoelt. Mocht dit alles zijn, heb je gelijk, dan is het gewoon de leeftijd. Maar helaas gaat het veel ruimer bij me. Dit is maar een van de vele ervaringen in mijn burn-out. Alla andere parameters kloppen helaas ook. Ben nu 1 jaar en 9 maanden thuis en probeer nu alles af te ronden. 2 dagen radio volstaan momenteel, maar er komt nog zoveel meer aan binnen enkele maanden. Gooi mijn leven echt wel om ;-).Lees even de vorige stukken en blijf de volgende ook volgen he ;-). En tja, die cafés en feesten, oa jij hebt dat ons geleerd he 😉 :-). Geniet van je eigen momenten!

 7. Patricia Huygelen 9 december 2014 — 16:36

  47 is nog piepjong hè 😉
  Ik probeer nu ook vooral los te laten maar dan vooral gedachten en gevoelens; dat waar ik geen controle over heb,gaat in de prullenbak. Tis een begin maar het helpt. Ik herken het gevoel over de nood aan loslaten, overbodige ballast wegwerpen. Het is voor mij nog wat moeilijk, angst om alles kwijt te spelen maar heb emotioneel al wel door dat het me kan helpen.

 8. Yves, Heeft dat niet een beetje met leeftijd te maken. Ik wil je burn-out niet minimaliseren, maar wanneer ik naar mezelf kijk, merk ik ook dat ik minder de behoefte heb om mij onder de mensen te begeven. Mijn familie is mij veel belangrijker samen met die enkele paar echte goede vrienden. Maar ik ben dan ook 10 jaar ouder dan jij. Ik heb vroeger genoeg cafés en feesten gezien en heb daar echt geen behoefte meer aan. Ik geniet veel meer van leuke andere momenten, met vrouw en hond wandelen op strand, een stadsbezoek, …

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close